середа, 22 січня 2020 р.



Задача 1. Залізну пластинку масою 50 г занурили в розчин мідного купоросу. Через певний час пластинку вийняли, висушили і зважили. Її маса дорівнювала 50,32 г. Обчисліть масу міді, що залишилася на пластинці, та масу заліза, яке перейшло в розчин.

Задача 2. Залізну пластинку, яка важить 100 г, занурили в розчин мідного купоросу. Коли пластинка вкрилась міддю, її промили, висушили і знову зважили. Її вага дорівнювала 101,3 г. Обчисліть, яка маса міді осіла на пластинці.

Задача №3. Через деякий час після занурення алюмінієвої пластинки у розчин купрум(ІІ) хлориду маса пластинки збільшилася на 2,3 г. Яка маса алюмінію прореагувала? Взяти до уваги, що утворюваний метал із пластинки не осипається.

Задача №4. Залізну пластинку масою 5 г занурили у розчин, який містить купрум(ІІ) сульфат масою 1,6 г. Визначте масу залізної пластинки після закінчення реакції

Задача №5. У розчин, що містить купрум(ІІ) сульфат масою 32 г, занурили залізну пластинку. Після того як уся сіль прореагувала, маса пластинки збільшилася на 4 %. Визначте масу залізної пластинки перед проведенням досліду

Задача №6. У розчин солі меркурію(ІІ) занурили мідну пластинку масою 20 г. Через деякий час маса пластинки зросла до 25,48 г. Яка маса ртуті виділилася з розчину?




Ускладнені:


Задача 1. Железную пластинку массой 20,4 г поместили в раствор сульфата меди (II), масса раствора 100 г. Через некоторое время масса пластинки оказалась равной 22,0 г. Вычислите массу меди, выделившейся на пластинке, и массовую долю сульфата железа(II) в растворе после реакции.


2. Железную пластинку поместили в 150 мл раствора сульфата меди с ω1(CuSO4) = 16% (плотность раствора 1,18 г/мл). В результате реакции масса пластинки увеличилась на 0,8 г. Вычислите массовую долю CuSO4 в растворе после реакции.


3. После погружения железной пластинки в 200 мл раствора с массовой долей CuSO4 14,5% (плотность раствора 1,16 г/мл) её масса в результате реакции увеличилась на 0,4 г. Определите массовые доли веществ в растворе после реакции.


4. Железную пластинку массой 5 г поместили в раствор сульфата меди с ω1(CuSO4) = 12,5%, масса раствора 64 г. Через некоторое время количество

сульфата меди в растворе уменьшилось вдвое. Какой стала масса пластинки? Вычислите массовые доли веществ в полученном растворе.

Немає коментарів:

Дописати коментар